Sivut

tiistai 23. tammikuuta 2018

Palasaippuasta faktaa ja fiilistä


Aloin tässä jokunen päivä sitten miettiä, kuinka omat päivittäiset ihonhoitotuotteeni on vaihtuneet ihan täysin tässä vuoden sisällä. Ehkä suurin muutos löytyy saippuoista - oon nykyään ihan koukussa palasaippuoihin! 
Vuosi sitten mun asunnossa ei ollut ikinä ollut palasaippuaa ja ajatus siitä kuulosti oudolta, vaikeasti käytettävältä ja tosi mummolamaiselta.  





Meillä alkaa olla palasaippuaa kylppärissä joka lähtöön, se on lähtenyt ihan lapasesta. Niitä voi ihan hyvin pitää useampaa kerralla, ne vie saman verran tilaa kuin aiemmin se yksi nestemäinen saippua. Jos tuote on pullossa, mulla ei koskaan oo useampaa sorttia kerralla. Mihin mä ne pullot meidän hyvin tehokkaasti neliöidyssä kylppärissä tunkisinkaan, haha... 

Parasta palasaippuassa on sen helppous, toimivuus ja monikäyttöisyys. Ja ihanat tuoksut!
Samaa palaa käyttää niin vartalolle, hiuksille kuin kasvoillekin. Näitä löytyy koko ajan enemmän myös erityisesti kasvoille tai hiuksille kehitettyjä versioita. Kun ottaa tavaksi huuhdella palan aina käytön jälkeen ja laittaa se ilmavasti kuivumaan, se pysyy myös hygieenisenä. 
Kun pala alkaa olla vähissä, voi sen jämän laittaa käsipesusaippuaksi. Käsien pesuun riittää hyvin pienempikin pala. 





Itse olen huomannut monta ja taas monta hyvää syytä käyttää palasaippuoita, etenkin koska iho kiittää.
Mulla on helposti kuivuva ja halkeileva iho. Etenkin talvisin se ärsyttävä kiristelevä ja kutittava tunne on arkipäivää. Onneksi on sheavoi ja hyvä kosteusvoide.

Mun iho ei ole ikinä ollut näin hyvässä kunnossa. Oikeasti!
Meillä oli tänäkin aamuna -24 pakkasta, ja silti keskellä talvea hiukset kiiltää enemmän ja sähköistyy vähemmän kuin naismuistiin eikä ihoa kiristele yhtään. 
Hiuksissa ja hiuspohjassa on tullut hurja ero nestemäisiin shampoisiin. Palasaippua on pitkän ja paksun tukan kanssa myös tosi helppo, paljon helpompi saada se levitettyä joka kohtaan tyvessäkin kun tukkaa on paljon. Hiuksista tulee kiiltävät, puhtaat ja niihin jää sopivasti vielä rakennettakin. Ei lättätukka-efektiä! 
Samoin iho ei enää kuivu ja kiristele palasaippuoiden käytön jälkeen, ja jos päätän hemmotella itseäni, ihanat sokeriscrubit viimeistelee fiiliksen. Sokeri kuorii ja kaakaovoi jää iholle kosteuttamaan sitä, tuoksu on överihyvä. Eikä tosiaan tarvitse rasvailla sen jälkeen!


Jos hyödyt perustellaan kylmin faktoin...

- Nestemäisissä saippuoissa yleisin yhteinen ainesosa INCI-listassa ovat erilaiset sulfaatit, vahvoja tensidejä, jotka aiheuttavat ihoärsytystä. Palasaippuat ovat hellävaraisempia eivätkä ryövää iholta kaikkia sen luontaisia rasvoja, päinvastoin.

- Palasaippuoissa ei käytetä ylimääräisiä ainesosia. Ainakaan niissä mitä minulla on myynnissä, en ole perehtynyt mitä ns. markettipaloissa on. Ylimääräiset säilöntäaineet ja kemialliset puhdistavat ainesosat ovat tässä pääosassa. Ei kiitos!

- Luonnollisempi vaihtoehto. Kyllä itseäni ainakin kiinnostaa, mistä käyttämäni tuotteet on peräisin, tai esim. onko niiden ainesosia testattu eläimillä. Vaihtoehtoja on monia, myös täysin vegaanisia. Kaikki meillä myynnissä olevat saippuat ovat myös suomessa käsintehtyjä. 

- Riittoisuus. Palasaippua kestää oikein käytettynä monta kertaa pidempään kuin nestemäinen. Ostaessasi palasaippuan, ostat vain sen saippuan. Nestemäisissä saippuoissa maksat myös ylimääräisten kemikaalien lisäksi ihan vain vedestä. 

- Muovijäte on ollut taas otsikoissa ja sen vähentämisestä ja kierrättämisestä on ollut paljon puhetta. Kannattaa muuten lukaista joskus artikkeleita mikromuoveista vesistöissä. Haluatko sinä tietämättäsi syödä järvi- tai merikalan mukana jonkun kosmetiikkatuotteiden kemikaalijäämiä? Pienenpienet, mm. kuorinta-aineissa käytetyt mikromuovihelmet kemikaaleineen läpäisevät puhdistamot, kulkeutuvat vesistöön, kaloihin ja lautaselle. Nami. Palasaippuoissa joita meillä on valikoimassa, ei käytetä mikromuoveja missään muodossa!





On hassua, miten pienellä muutoksella onkin niin suuri vaikutus sekä meille että ympäristöllemme. 
Win-win-win, kemikaalikuormaa pienemmäksi, ihon kuntoa paremmaksi ja ympäristöhaittoja vähemmäksi. Pois en vaihtaisi! 

Kaikki palasaippuat ja muut kotimaiset, vastuulliset ihonhoitotuotteet löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti