Sivut

lauantai 6. tammikuuta 2018

Mitä on pyykkietikka?

Heippa!

Otsikon kysymys tulee minulle työn kautta eteen aika usein.
Mitä se pyykkietikka oikein on?

 Meillä pyykkietikka on ollut käytössä jo ennen omaa yritystoimintaani, jossa se kuitenkin näkyy aikalailla. Pyykkietikan suosio on kasvanut hurjasti ja markkinoille on tullut niin monen merkkistä ja tuoksuista etikkaa, että valinnanvaikeushan tässä tulee! Mullakin on kaupassa parhaimmillaan parisenkymmentä eri tuoksua, kolmelta kotimaiselta valmistajalta.



Viimeksi joulun aikaan eräs ystäväni kysyi pyykkietikasta. Mihin sitä käytetään, miten, mikä tuoksu olisi mulle hyvä? 
Valikoimme hänelle mieleisen tuoksun, ohjeistin käytössä ja tällä viikolla tuli välitön palaute - monta koneellista pyykkiä pesty ihan vain koska tuoksu on niin ihana! Hän valitsi omakseen Hilgén BomBom-tuoksun.



Pyykkietikka on luonnollinen, biohajoava huuhteluaine ja kodin puhdistaja. 

Se pitää sisällään kaikki etikan hyödyt kodinhoidossa, raikastamisen ja lian irrotuksen. Pyykkietikat on hajustettu, osa tuoksuöljyillä ja osa eteerisillä öljyillä. Tuoksun määrään voi itse vaikuttaa annostelun kautta, moni tuoksuherkkäkin käyttää näitä mielellään!

Pyykkietikka pesee luontoystävällisyydellään kaikki tavalliset huuhtelu- ja pesuaineet. Se ei vahingoita vesistöjä ja sen pieneliöitä, vaan hajoaa luontoon sinne käyttöveden mukana päätyessään. Näin ollen se on myös meille käyttäjillekin turvallinen ja hyvä valinta, itse olen jo pitkään vältellyt voimakkaita pesuaineita kotona jo eläintenkin vuoksi.

 No, mihin sitä sitten pitäisi käyttää? 

 Pyykinepesussa huuhteluaineeksi. Annostellaan pyykkietikkaa pullon ohjeistuksen mukaan huuhteluainelokeroon. 
Pehmentää pyykin kuten huuhteluaine, raikastaa, vähentää nukkaantumista ja lyhentää pyykin kuivumisaikaa. 
Ei tuki tekstiilien huokosia kuten huuhteluaine, erinomainen siis myös urheiluvaatteille ja pyyhkeille! 
Etikan haju ei jää vaatteeseen, kuivuttuaan pyykki tuoksuu todella raikkaalle. Tuoksu on miellyttävä, ei paksu ja teollinen kuten huuhteluaineissa.
Raikastaa myös pesukoneen ja neutraloi pesuainejäämiä sekä tekstiileistä että koneesta. 





Raikastamiseen ja hajunpoistoon. Etikka neutraloi epämiellyttävät hajut hämmästyttävän tehokkaasti. Laimenna pyykkietikkaa altaaseen tms. ja liota vaikeanhajuiset (rasva, savu, home jne) tekstiilit siellä. Pese sen jälkeen normaalisti. Myös muut raikastusta vaativat voi suihkutella suihkepullolaimennoksella, ekstrana raikkauden lisäksi tulee vieno ihana tuoksu. Näitä käyttökohteita ovat esim. kengät ja kassit. 
Viemärin hajuun etikka toimii laittamalla sitä 1dl yöksi viemäriin.

Yleiseen kodin pintojen puhdistukseen. Laimenna pyykkietikkaa suihkepulloon 10-50% oman maun mukaan. Voi käyttää lähes kaikille kodin koville pinnoille, etikan puhdistusteho on erinomainen. Älä käytä alumiinille, marmorille tai emalille. Poistaa tehokkaasti myös kalkkitahrat, keittiön ja kylppärin hanatkin kiiltää kuin uudet!
Itse pesen pyykkietikalla myös kissanhiekkalaatikon. Ensimmäisellä testauskerralla vähän arvelutti, monesti pesen laatikon kloriitilla että tulee varmasti puhdas.. Lika kuitenkin irtoaa nopealla liotuksella kokonaan, ja kuivunut laatikko tuoksuu oikeasti raikkaalle!

Tekstiilituoksuina ja silitysvetenä. Suihkepullosta riittää näihinkin kohteisiin. Itse tykkään suihkia verhoihin vähän vienoa tuoksua, toimii samoin myös silittäessä. Kuivausrumpuun meneviin vaatteisiin voi myös suihkia tätä.

Itselleni on todella iso plussa, että samalla tuotteella on niin monta käyttötarkoitusta. Ja vielä luonnonmukaisella, myrkyttömällä tuotteella. 
Suosittelen lämpimästi! 

Pyykketikasta saan ylivoimaisesti eniten positiivisesti yllättynyttä palautetta, etenkin ensimmäistä kertaa kokeilevilta. 
Se lämmittää mieltä joka kerta! 

Kaikki kaupassani myynnissä olevat pyykkietikat ovat suomalaisia ja käsintehtyjä. Ulkomaisiakin vaihtoehtoja olisi ollut, mutta tuen mielummin omillakin valinnoillani suomalaista työtä, jonka tuotto ja sitä kautta työn elinvoimaisuus myös pysyvät suomessa.  

Joko teillä käytetään pyykkietikkaa?

Kaikki pyykkietikat kaupasta löydät Koti-kategoriasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti